zita1 theod z

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
1.Σκοπός
Σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης(Ι.Ε.Κ.) είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτοροβάθμιας εκπαίδευσης και αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης(Σ.Ε.Κ.)
2.Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ.χορηγείται βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης
3.Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε(5) συνολικά εξαμήνων,επιμερισμένη σε (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.Το εξάμηνο αυτό μπορεί να αρχίσει κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου.
Σπουδαστής που δεν ολοκλήρωσε το πέμτο εξάμηνο Πράκτικης δε λαμβάνει την Β.Ε.Κ.
4.Ειδικότητες Ι.Ε.Κ

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

NewPost

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα "Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης" έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) εκτελώντας τις ακόλουθες κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό:

 • Μεριμνά για τη ψυχοσωματική υγεία, την ψυχοσωματική εξέλιξη, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, παιδιών δηλαδή ηλικίας 0-6 ετών. Τους προσφέρει αγωγή, ψυχαγωγία, φροντίδα, (φαγητό, καθαριότητα) σύμφωνα με τις αρχές της Βρεφοκομίας και της Παιδαγωγικής.
 • Ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει ευαισθησία, φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα και αυτονομία, γενικά να διευρύνει τον εσωτερικό του κόσμο, να ωριμάσει συναισθηματικά και ψυχοσωματικά.
 • Φροντίζει – με κατάλληλη προσέγγιση – για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες όλων ανεξαιρέτως των παιδιών και γενικά για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στοργής, αποδοχής, ασφάλειας και χαράς.
 • Παρατηρεί τις αντιδράσεις του κάθε παιδιού, επισημαίνει αλλαγές ή παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνει σχετικά τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του/της τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κτλ.).
 • Εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ευθύνεται για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία των παιδιών.
 • Αναπληρώνει τον/την βρεφονηπιοκόμο / νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
 • Συντάσσει εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού.
 • Εκτελεί σε ημερήσια βάση τις εργασίες που απαιτούνται και που προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών, τις συνθήκες της ημέρας ή τις απαιτήσεις της ημερήσιας εργασίας του/της.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Χρήση Η/Υ, Γενική Ψυχολογία, Παιδαγωγική – Νηπιαγωγική, Εξελικτική Ψυχολογία, Τεχνικά, Μουσικοκινητική Αγωγή, Στοιχεία Υγιεινής, Στοιχεία Παιδιατρικής, Στοιχεία Βρεφοκομίας, Πρώτες Βοήθειες, Παιδική Λογοτεχνία, Ανθρώπινες Σχέσεις – Επικοινωνία, Κοινωνική Ψυχολογία, Στοιχεία Οργάνωσης Βρεφονηπιακού Σταθμού, Στοιχεία Διαιτητικής, Κουκλοθέατρο - Θέατρο Σκιών, Θεατρικό Παιχνίδι, Εικαστικές Τέχνες, Παιχνίδι, Περιβαλλοντική Αγωγή, Πολιτιστική Ταυτότητα, Πρακτική Άσκηση.

Στα πλαίσια το μαθήματος «Θεατρικό Παιχνίδι» πραγματοποιείται πληθώρα δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν την απελευθέρωση της φαντασίας, την ευαισθητοποίηση αλλά και την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής έκφρασης των σπουδαστών, οι οποίο εφόσον τις ανακαλύψουν θα μπορούν ευκολότερα να τις μεταφέρουν στα παιδιά αργότερα. Μερικές από αυτές τις ασκήσεις είναι οι παρακάτω:

 • Ασκήσεις αναπνοής - φωνής
 • Δραστηριότητες χαλάρωσης - συγκέντρωσης
 • Σωματική έκφραση - Κινησιολογία
 • Αυτοσχεδιασμοί
 • Δραματοποίηση παραμυθιού ή απλής ιστορίας, μαθημάτων του σχολείου

Φωτογραφικό Πανόραμα

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Η Αισθητική είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα που απαιτεί δουλειά αξιόλογη και υπεύθυνη. Η ειδικότητα έχει σαν κύριο στόχο την αισθητική βελτίωση τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Στοχεύει επίσης στο σύνολο της ‘’Ομορφιάς και της Αρμονίας’’ από κάθε αισθητική σκοπιά.

Ο Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ εκπαιδεύεται σε μια σειρά από εφαρμογές, θεραπείες και υπηρεσίες αισθητικής όπου συμβάλλουν στη βελτίωση και διατήρηση της επιμελημένης εμφάνισης προσώπου και σώματος, αλλά και στο σύνολο της ομορφιάς και της αρμονικής εμφάνισης.

Αισθητική προσώπου

Οι σπουδαστές εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τα καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και εξοικειώνονται με τη χρήση τους ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες που παρουσιάζει ο κάθε τύπος δέρματος.

Οι σπουδαστές επίσης είναι σε θέση να εφαρμόζουν διάφορες θεραπείες προσώπου (ενυδάτωση, σύσφιξη, βαθύ καθαρισμό κ.α.) τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και αξιοποιώντας τις γνώσεις που τους παρέχονται στα θεωρητικά μαθήματα.

Εξειδικεύονται με την τοποθέτηση και τη χρήση μηχανημάτων (ιονισμός, υψίσυχνα, φαραδικό ρεύμα) για θεραπείες προσώπου.

Αισθητική Σώματος

Οι σπουδαστές κατανοούν τις βασικές αρχές της ηρεμιστικής και θεραπευτικής μάλαξης σώματος.

Αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εφαρμόζουν προσωρινή αποτρίχωση μεγάλης χρονικής διάρκειας με κερί και χαλάουα.

Ταυτόχρονα αποκτούν τις απαραίτητες θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις για θεραπείες που αφορούν την περιποίηση σώματος (μάλαξη κυτταρίτιδας, τοποθέτηση και χειρισμό εξειδικευμένων μηχανημάτων).

Τρόπο χρήσης εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων σε διάφορες θεραπείες σώματος (θαλασσοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κ.α.).

Μακιγιάζ
Αισθητικό Μακιγιάζ

Οι σπουδαστές εξασκούνται, με τη βοήθεια έγχρωμων κυρίως κοσμητικών προϊόντων να τονίζουν και να βελτιώνουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου εξαλείφοντας τις τυχόν ασυμμετρίες και ατέλειες των χαρακτηριστικών του προσώπου που ενδεχομένως να υπάρχουν.

 • Πρωινό μακιγιάζ
 • Απογευματινό μακιγιάζ
 • Βραδινό μακιγιάζ

Επαγγελματικό Μακιγιάζ

Είναι μια ειδική Αισθητική τεχνική, όπου με τη χρήση εξειδικευμένων κοσμητικών προϊόντων, εξυπηρετεί κάποια επαγγελματική σκοπιμότητα στο χώρο της Τέχνης. Εφαρμόζεται κυρίως σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και σε συντελεστές διαφόρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 • Μακιγιάζ νύφης
 • Μακιγιάζ Θεαμάτων
 • Τηλεόραση
 • Περιοδικό μόδας, πασαρέλα
 • Φωτογραφία κ.α.
 • Αποκριάτικα Μακιγιάζ
 • Φυλετικά μακιγιάζ
 • Body Painting
 • Ειδικά εφέ (πχ πυροβολισμοί, κοψίματα, εγκαύματα κτλ).
Μανικιούρ - Πεντικιούρ

Οι σπουδαστές αποκτούν βασικές δεξιότητες στην φροντίδα και στην περιποίηση των άκρων (χεριών και ποδιών) τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Για το απλό μανικιούρ και πεντικιούρ μαθαίνουν τα στάδια εργασίας όπως επίσης και τα απαραίτητα υλικά, εργαλεία που απαιτούνται.

 • Απλό Μανικιούρ - Πεντικιούρ
 • Ημιμόνιμο - Nail art
 • Γαλλικό
 • Θεραπεία παραφίνης
 • Ακρυλικό (dual form)
 • Gel (tip-form)
 • Μετάξι
 • Τεχνητά νύχια
 • Ακρυλικό Συντήρηση
 • Αφαίρεση τεχνητών νυχιών


Επαγγελματική Εξέλιξη

Βοηθητικό προσωπικό σε μονάδες αισθητικής.

Εξειδικευμένο προσωπικό σε επώνυμες εταιρίες καλλυντικών αλλά και σε αντιπροσωπείες.

Επαγγελματικό μακιγιάζ στο χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Σε καταστήματα ή αντιπροσωπείες πωλήσεως μηχανημάτων αισθητικής.

Ξενοδοχειακές Μονάδες (Spa Centers).

Μαθήματα

Στοιχεία Χημεία – Κοσμητολογία Ειδικά Θέματα Φυσικής Επαγγελματική Δεοντολογία – Ψυχολογία Διαιτολογία Σχέση Αισθητικής με Ιατρικές Ειδικότητες α) ενδοκρινολογία β) πλαστική χειρουργική Οργάνωση Καταστήματος – Marketing Πρώτες Βοήθειες – Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασιακού Χώρου Σεμινάρια – Διαλέξεις Αρωματοθεραπεία Μέθοδοι Ευεξίας και Χαλάρωσης – SPA α) Μουσικοθεραπεία β) Χρωματοθεραπεία γ) Θαλασσοθεραπεία Αισθητική Χρωματολογία Μακιγιάζ Αποτρίχωση Αισθητική Άκρων (Μανικιούρ – Πεντικιούρ) Αισθητική Άκρων (Προσθετική νυχιών και καλλιτεχνικά νύχια) Γυμναστική ΤΑΤΟΟ με Χένα

Δραστηριότητες

Φωτογραφικό Πανόραμα

Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και προώθησης Προϊόντων (Marketing)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο ειδικός «Marketing» απόφοιτος ΙΕΚ με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει την επιστήμη και τις τεχνικές του Marketing για να υλοποιήσει αποτελεσματικά τα προγράμματα και τις αποφάσεις των ανωτέρω στελεχών που αναφέρονται στο σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων, στην προώθηση και προβολή τους καθώς και στην επιλογή και ανάπτυξη των δικτύων διανομής και διάθεσης των προϊόντων. Απασχολείται σε Τμήματα ή Διευθύνσεις της εμπορικής λειτουργίας, των επιχειρήσεων του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ειδικότητα βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις α) της επιστήμης του marketing και των διαδικασιών και πρακτικών της αγοράς β) των μεθοδολογιών σε θέματα ερευνών marketing γ) επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων.

Είναι το στέλεχος που υλοποιεί, με τις οδηγίες και επίβλεψη του προϊσταμένου του τις αποφάσεις και τον προγραμματισμό που αναφέρονται στο σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων στην προώθηση και προβολή τους, καθώς και στην επιλογή και ανάπτυξη προϊόντων στην προώθηση και προβολή τους, καθώς και στην επιλογή και ανάπτυξη των δικτύων διανομής και διάθεσης προϊόντων.

Ο ρόλος του μέσα στην Εμπορική λειτουργία κάθε οργανισμού είναι συμπληρωματικός. Υποστηρίζει πρακτικά και εκτελεί προγράμματα και αποφάσεις που εφαρμόζουν τα Τμήματα και οι Διευθύνσεις της Εμπορικής λειτουργίας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα.

Ειδικότερα ο απόφοιτος διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να:

 • Πραγματοποιεί έρευνες marketing (συλλέγει, μελετά και επεξεργάζεται τα πρωτογενή στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τον καταναλωτή, τον προμηθευτή, τον ανταγωνισμό, τους μεσολαβητές, τα διαφημιστικά μέσα και την αποτελεσματικότητά τους κλπ.)
 • Αναλύει την κίνηση της αγοράς και προβλέπει τον όγκο πωλήσεων
 • Πραγματοποιεί ελέγχους σχετικούς με τις πωλήσεις, τους πωλητές και τις μεθόδους πωλήσεων
 • Συμμετέχει στις διαδικασίες σχεδιασμού, εισαγωγής και ανάπτυξης νέου προϊόντος στην αγορά
 • Συγκεντρώνει στοιχεία για τις πωλήσεις, το κέρδος και τις επενδύσεις
 • Συμμετέχει στη διαδικασία τιμολόγησης του προϊόντος
 • Συνεργάζεται με τους ειδικούς για τη διαφήμιση προβολή και προώθηση των προϊόντων
 • Εφαρμόζει τεχνικές προώθησης των πωλήσεων
 • Εφαρμόζει πρακτικές δημοσίων σχέσεων για την προώθηση του κύρους του οργανισμού
 • Πραγματοποιεί πωλήσεις τελικού προϊόντος

Μαθήματα

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ι, ΙΙ Δίκαιο (Γ. Αρχές – Ενοχ. – Εμπορ.) Ι, ΙΙ Οικονομικά Μαθηματικά Ι,ΙΙ Στατιστική Ι, ΙΙ Γενική Λογιστική Ι,ΙΙ Marketing Ι,ΙΙ Οικονομική των Επιχειρήσεων Επιχειρησιακές Επικοινωνίες Διεθνές Εμπόριο Δημόσιες Σχέσεις Έρευνα marketing Διαφήμιση – Διαφημιστικά Μέσα Marketing Λιανικού Εμπορίου – Χονδρεμπορίου και Φυσικής Διανομής Διοίκηση – Σχεδιασμός Πωλήσεων Συμπεριφορά Καταναλωτή Χρηματοοικονομική Διοίκηση Διάρθρωση και προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας Διοίκηση και Marketing Στρατηγική και Σχεδιασμός marketing (Marketing Planning) Μέθοδοι και Τεχνικές Προβλέψεων στο Marketing Προγραμματισμός Άμεσου Marketing Προωθήσεων – Δημ. Σχέσεων Βιομηχανικό Marketing Διεθνές Marketing Marketing Υπηρεσιών Case Studies Χρήση Η/Υ.

Φωτογραφικό Πανόραμα

Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου απόφοιτος ΙΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει την λογιστική επιστήμη, με τη χρήση του Η/Υ και του εξειδικευμένου λογιστικού λογισμικού.

Ειδικότερα εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Β.Σ. (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων), της φορολογίας, εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων της εργατικής νομοθεσίας καθώς και την νομοθεσία της κοινωικής ασφάλισης. Συγκεντρώνει, ελέγχει, κωδικοποιεί και εκδίδει τα παραστατικά λογιστηρίου. Εκτυπώνει τα βιβλία και κάθε οικονομική κατάσταση που αφορά την οικονομική κίνηση ενός οργανισμού.

Απασχολείται σε μηχανογραφημένα λογιστήρια οικονομικών μονάδων του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα,

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ειδικότητά του βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις: Α) της λειτουργίας και χρήσης του Η/Υ και των εφαρμογών του στα διάφορα λογιστήρια μέσω ειδικών πακέτων λογισμικού Β) της επιστήμης της Γενικής Λογιστικής, Λογιστικές Εταιρειών και Λογιστικής Κόστους Γ) γης ισχύουσας εκάστοτε φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας καθώς και της νομοθεσίας της κοινωνικής ασφάλισης

Είναι το στέλεχος του λογιστηρίου που εφαρμόζει, με τις οδηγίες και επίβλεψη του προϊσταμένου του, τους κανόνες και διατάξεις της Λογιστικής, καθώς και τις διατάξεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Ο ρόλος του μέσα στην οικονομική λειτουργία κάθε οργανισμού είναι συμπληρωματικός. Υποστηρίζει ειδικά την οικονομική λειτουργία με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (Η/Υ) και των εφαρμογών της στο περιβάλλον του λογιστηρίου, στα οικονομικά τμήματα και διευθύνσεις των διαφόρων μονάδων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα.

Ειδικότερα ο απόφοιτος διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να

 • Εφαρμόζει το Ε.Γ.Λ.Σ. (Ελληνική Γενικό Λογιστικό Σχέδιο)
 • Συμμετέχει στη διενέργεια απογραφής τέλους χρήσεως
 • Συμμετέχει στη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του οργανισμού
 • Εφαρμόζει τις διατάξεις του Φ.Π.Α. (Φόρου Προστιθέμενης Αξίας)
 • Εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις, της φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων της εργατικής νομοθεσίας καθώς και τη νομοθεσία της κοινωνικής ασφάλισης
 • Συγκεντρώνει, ελέγχει, κωδικοποιεί και εκδίδει τα παραστατικά του λογιστηρίου της οικονομικής μονάδας
 • Καταχωρεί τα προαναφερθέντα παραστατικά στον Η/Υ
 • Ελέγχει την ορθή καταχώριση των δικαιολογητικών στον Η/Υ
 • Ελέγχει τα βιβλία (Ημερολόγια, Καθολικά, Ισοζύγια) και κάθε οικονομική κατάσταση που προορίζεται να πληροφορήσει τη Διοίκηση της οικονομικής μονάδας.

Μαθήματα

Γενική Λογιστική Ι, ΙΙ Δίκαιο Ι,ΙΙ Οικονομικά Μαθηματικά Ι,ΙΙ Στατιστική Ι,ΙΙ Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Ι,ΙΙ Τεχνική Συναλλαγών Φορολογική Πρακτική Λογιστική Εταιρειών Λογιστική Κόστους Ι,ΙΙ Φορολογική Λογιστική και Εφαρμογές Ι,ΙΙ Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι,ΙΙ Λογιστικές Εφαρμογές Επεξεργασία Κειμένου (πχ Word) Λογιστικά Φύλλα (πχ Excel) Χρήση Η/Υ

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Κύριες Επαγγελματικές Δραστηριότητες

Καθήκοντα: Ο «Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας» είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
1. Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή.
2. Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου.
3. Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.
4. Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.
5. Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ Εκτελούμενες εργασίες: Ο «Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας» βασιζόμενος σε εντολές εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες κανόνες, ιδιαίτερα της φιλοξενίας, της αποδοτικότητας, της υγιεινής και της πρόληψης ατυχημάτων εκτελεί μόνος του ή και σε συνεργασία με άλλον τις ακόλουθες εργασίες:

1. Στο τμήμα υποδοχής:
1. Υποδέχεται, συμβουλεύει τους πελάτες και φροντίζει για τις διατυπώσεις της αναχώρησής τους.
2. Πραγματοποιεί τις κρατήσεις και τις ακυρώσεις και προγραμματίζει τις κρατήσεις των δωματίων.
3. Οργανώνει τη μεταφορά των αποσκευών των πελατών.
4. Κρατάει τα κλειδιά.
5. Εκτελεί υπηρεσίες σχετικές με το τηλεφωνικό κέντρο και διαβιβάζει στους πελάτες την αλληλογραφία ή τα μηνύματα.
6. Καταγράφει τις παραγγελίες για ξύπνημα καθώς και τα αντικείμενα που έχουν ξεχάσει οι πελάτες.
7. Φροντίζει για τη φύλαξη τιμαλφών και χρημάτων πελατών.
8. Συμπληρώνει και ελέγχει τα απαιτούμενα έντυπα του ξενοδοχείου.
9. Καταρτίζει τους λογαριασμούς των πελατών
10.Δέχεται και αντιμετωπίζει τα παράπονα των πελατών ή τα διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
11.Συνδιαλέγεται με τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων και εξυπηρετεί τους πελάτες στην εξαργύρωση συναλλάγματος, επιταγών, πιστωτικών καρτών κλπ.
12.Προετοιμάζει και διεκπεραιώνει την αλληλογραφία του τμήματος υποδοχής.
13.Συντάσσει στατιστικές και εκθέσεις – αναφορές.
14.Συνεργάζεται στη διαχείριση του ταμείου του ξενοδοχείου.
15.Συνεργάζεται στον υπολογισμό των τιμών δωματίων.
16.Συνεργάζεται στις διαφημιστικές δραστηριότητες.
17.Παρέχει πληροφορίες στους πελάτες για θεάματα, μεταφορικά μέσα, αγορές, τουρισμό, κλπ.


2. Στους ορόφους και τα δωμάτια:
1. Συνεργάζεται στην αγορά και επιλογή λινών, ειδών καθαρισμού και περιποίησης.
2. Συνεργάζεται στον έλεγχο των λινών.
3. Προετοιμάζει την εκτέλεση των εργασιών.
4. Επιβλέπει τον καθαρισμό των δωματίων και συμμετέχει σ’ αυτόν κατά περίπτωση.
5. Επιβλέπει την προετοιμασία των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου.
6. Ελέγχει τα δωμάτια, την κατάληψή τους και τους κοινόχρηστους χώρους και αίθουσες.
7. Συντάσσει στατιστικές και εκθέσεις – αναφορές για το τμήμα.
8. Συμμετέχει στην επιλογή των συνεργατών του.


3. Στην αποθήκη υλικού:
1.Συνεργάζεται στον προσδιορισμό των αναγκών σε προμήθειες σύμφωνα με τα αιτήματα των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης. 2.Συνεργάζεται στην επιλογή των διαφόρων προμηθευτών.
3.Συνεργάζεται στην ενημέρωση καταλόγου προμηθευτών και αποθέματος.
4.Συνεργάζεται στην αξιολόγηση των προσφορών στις παραγγελίες και ελέγχει τις ημερομηνίες παραλαβής.
5.Περιλαμβάνει τις προμήθειες που παρήγγειλε και ελέγχει τις ημερομηνίες λήξης, τις ποσότητες, την ποιότητα και τους λογαριασμούς.
6.Εναποθηκεύει και διανέμει τις προμήθειες.
7.Επιβλέπει και ελέγχει τα αποθέματα εμπορευμάτων και υλικού.

4. Στην αίθουσα εστιατορίου:
1. Προετοιμάζει και διακοσμεί τις αίθουσες εστιατορίου και τα τραπέζια.
2. Υποδέχεται και αποχαιρετά τους πελάτες, τους οδηγεί στη θέση τους και τους συμβουλεύει σχετικά με τα γεύματα και τα ποτά.
3. Σερβίρει τα γεύματα και τα ποτά και καθαρίζει τα τραπέζια.
4. Παρέχει συμβουλές στους πελάτες σχετικά με την επιλογή των ποτών, ανάλογα με το γεύμα.
5. Εκτελεί ορισμένες εργασίες στο τραπέζι των πελατών (φλαμπέ, τεμαχισμός κλπ).
6. Συμμετέχει στην κατάρτιση του καταλόγου φαγητών και ποτών.
7. Χειρίζεται και σερβίρει ποτά.
8. Συνεργάζεται στην προπαρασκευή και διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων, δεξιώσεων, γευμάτων κλπ.
9. Δέχεται παραγγελίες.
10.Συμμετέχει στις εργασίες της κάβας: παραλαβή, έλεγχος των προμηθειών, έλεγχος της εμφιάλωσης, της επιπωμάτωσης, επικόλλησης των ετικετών των κρασιών, τακτοποίηση και ταξινόμηση των φιαλών, επίβλεψη των κρασιών.
11.Προετοιμάζει την κάβα της ημέρας.
12.Φροντίζει για την καλή κατάσταση των σκευών (ποτήρια, πιατικά, μαχαιροπίρουνα κλπ).
13.Εναποθηκεύει και ελέγχει τα προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των πελατών στην αίθουσα του εστιατορίου.
14.Δέχεται και αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες των πελατών ή τις διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

5. Στο χώρο του Μπαρ:
1. Συνεργάζεται στην τακτοποίηση του μπαρ και φροντίζει για τη συντήρησή του.
2. Χρησιμοποιεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο τις συσκευές του μπαρ.
3 .Παρασκευάζει ζεστά και κρύα ποτά, αλκοολούχα και μη.
4. Υποδέχεται και αποχαιρετά τους πελάτες, τους οδηγεί στη θέση τους και τους συμβουλεύει.
5. Παρασκευάζει διάφορους τύπους κοκτέιλ και αναμειγνύει διάφορα ποτά.
6. Δέχεται παραγγελίες για ποτά, τα διανέμει και τα σερβίρει με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
7. Προετοιμάζει και σερβίρει μια σειρά από ελαφριά εδέσματα.
8. Κάνει εισπράξεις, εκτελεί λογαριασμούς σε ξένο νόμισμα, επιταγές, πιστωτικές κάρτες και συνεργάζεται στη διαχείριση του ταμείου.
9. Συνεργάζεται στην αγορά, παραλαβή και εναποθήκευση των προμηθειών.
10.Επιβλέπει και ελέγχει τα αποθέματα.
11.Συνεργάζεται στην κατάρτιση του καταλόγου ποτών.
12.Δέχεται και αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες των πελατών ή τις διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υποκατηγορίες

zita theod theod2 theod2 interlingua zitagr therina

Επικοινωνία: Τ.Θ. 163, Κορακιές, Ακρωτηρίου, 73142 Χανιά, Κρήτη / τηλ. 28210 66999, info@zita.gr

Βρίσκεστε εδώ: